Martes, 16 de diciembre de 2008

El Sabado 13 de Diciembre  y después del maratón de futbol se dieron a conocer los proyectos para  las fallas 2009 de la Comisión Cronista Vicente Veguer i Esteve de Torrent.

Falla Grande
Lema: Prou de Romanç
Artista: Miguel Balaguer Nieto

 

 
Image Hosted by ImageShack.us

"PROU DE ROMANÇ"

 

            Jo Caio Pompeio Senent, fill de Julius Abdó Claudius, nascut a la vila romana de Torrens de la Cartaginensis, em dirigisc a tu, estimat Dioclecià, pretor màximus del Senat Faller per a que tingues coneiximent d’allò que serà la falla que els esclaus de la comissió fallera de Cronista baix el lema: “Prou de romanç” oferiran als deus lares pel solstici de primavera, seguint els costums primitius dels pobles íbers d’esta banda del Mare Nostrum.

 

            Com també és costum en estos esclaus, faran gran festa i rebombori de l’actualitat, i com no podia ser d’una altra manera mostraran com l’administració romana tracta als cristians, encara que desconec de quina banda es posaran. Al mateix temps també faran homenatge a les obres d’infraestructures de l’imperi, encara que coneguent la naturalea salvatge d’este poble del domini de Les Terretes, no sabria dir quina serà la finalitat.

 

            Eixes i altres qüestions són les que ens han aplegat als nostres oits, i com ens unix gran amistat, vos ho comunique no sense deixar de mostrar la meua preocupació perque puguen alterar la pau que vivim a la nostra vila rodejada per barrancs. Quede a la teua disposició estimat Dioclecià, i a la de Roma 

 

 Falla Infantil
Lema: U més
Artistes: Miguel Balaguer Nieto y  ADISTO (Associació de discapacitats de Torrent)


"U MÉS"

 

La societat és un trencaclosques, cada peça encaixa perfectament, cada peça és necessària per a completar-ho, si una falta, el trencaclosques no es completarà.


Publicado por fallasmania @ 2:35  | Fallasman?a
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios